Поведінка дітей на дорозі та порушення ними правил дорожнього руху – це проблема комплексна, зазначив в ефірі Українського радіо директор Київської філії ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ України, Президент МБФ «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП», Юрій Чорний.


Батьки мають змалечку розповідати і допомагати дітям вивчити правила поведінки на дорозі, надихати власним прикладом. І вчителі так само зобов”язані проводити відповідну роботу з дітьми, наголосив Юрій Чорний.


«Міністерством освіти позаминулого року розроблено методику для підвищення кваліфікації директорів шкіл, вчителів, як вчити дітей правилам поведінки на дорозі. Разом з Міжнародним благодійним фондом «Допомоги
постраждалим внаслідок ДТП» був розроблений відповідний методичний посібник, яким багато вчителів користуються при вивченні з дітьми правил дорожнього руху. На сайті МБФ є багато корисної інформації для пішоходів, велосипедистів, тих, хто керують моноколесами, самокатами. Також є Youtube канал “Безпечна країна”, там сотні роликів, які зроблені і дітьми, і дорослими, і анімаційні ролики, і фільми різноманітні – ця інформація допоможе працювати з юними учасниками дорожнього руху», – підкреслив Юрій Чорний.


Щоб прослухати радіоефір натисніть на Посилання.