Фінансова допомога

У питаннях сприяння надання фінансової допомоги потерпілим внаслідок дорожньо-транспортних пригод Міжнародний благодійний фонд керується положеннями чинного страхового законодавства України. Єдиним надійним партнером Фонду у цьому напрямку на сьогодні є МОТОРНО-ТРАНСПОРТНЕ СТРАХОВЕ БЮРО УКРАЇНИ (МТСБУ) – непідприємницька (неприбуткова) організація, що являє собою єдине об’єднання страховиків, які здійснюють обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності (ОСЦПВ) власників наземних транспортних засобів за шкоду, заподіяну третім особам. Членами МТСБУ на даний момент є 42 страхові компанії.
Виплата страхового відшкодування потерпілим у дорожньо-транспортних пригодах здійснюється на умовах, визначених законодавством про ОСЦПВ країни, на території якої сталася дорожньо-транспортна пригода. З 21 вересня 2019 року відповідно до Розпорядження Нацкомфінпослуг від 09.04.2019 №538, страхові суми за внутрішніми договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності в Україні встановлені у розмірі:
  • за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю, – 260 000 грн. на одного потерпілого, незалежно від кількості потерпілих;
  • за шкоду, заподіяну майну потерпілих, – 130 000 грн. на одного потерпілого, але не більше 650 000 грн. на одну страхову подію.
У разі оформлення електронного європротоколу (спрощеного механізму оформлення ДТП без потерпілих та виклику Нацполіції), відповідно до Розпорядження Нацкомфінпослуг від 29.12.2015 №3471, страхове відшкодування складає 50 000 грн.

МТСБУ:
  • здійснює регламентні виплати:
    • з фонду захисту потерпілих (за внутрішніми договорами, у тому числі і у випадках – відсутності у винуватця ДТП страхового полісу; шкоди заподіяної особою, звільненої від обов’язку страхування своєї цивільно-правової відповідальності, як то учасники бойових дій, інваліди війни, інваліди 1-ої групи; шкоди заподіяної невстановленим транспортним засобом; банкрутства або ліквідації страховика-члена Бюро, інших випадках);
    • з фонду страхових гарантій (за міжнародними договорами «Зелена картка)»;
  • здійснює страхові зобов’язання (у тому числі, за договорами міжнародного страхування) за страховиків-членів Бюро у разі їх банкрутства або ліквідації;
  • надає дані щодо чинності страхового полісу;
  • консультує з будь-яких питань стосовно обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.
З будь-яких питань стосовно оформлення та отримання виплат звертайтеся за тел. Контакт-центру МТСБУ 0-800-608-800.
Більше інформації на сайті www.mtsbu.ua