ТРЕНІНГ ЗНАЄМО ТА ДІЄМО!

Міжнародний благодійний фонд «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП» за підтримки Міністерства освіти і науки України та ДП «Український науково-дослідницький інститут медицини транспорту» МОЗ України, за активної участі партнерів: Патрульної поліції України, Державної служби України з безпеки на транспорті, ДСНС провів навчально-виховний захід – тренінг з безпеки життєдіяльності для дітей Київської спеціалізованої школи I-III ступенів №155 з поглибленим вивченням англійської мови. Захід відбувався у рамках національного проекту «Безпечна країна» та з нагоди 1 етапу Всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху.

Для школярів це була захоплююча інтерактивна гра: пройти 6 локацій, здобути знання, навчитися новим навичкам. Адже це були не звичайні лекції чи уроки, а практичні заняття, тут і спеціальна техніка – поліції та пожежників, і умовні вулиці з дорожнім рухом, і манекени, на яких можна відпрацювати навички надання домедичної допомоги. Серед локацій: майстер-клас з питань домедичної допомоги; урок з безпеки: безпечна дорога додому, особливості дорожнього руху велосипедистів; навчання правилам дорожнього руху; практикум з популяризації  використання світлоповертальних елементів заради безпеки на дорозі; тренінг-ознайомлення з правилами поведінки при пожежах, з мінно- вибуховими предметами; урок з безпеки на транспорті. Професійними знаннями з дітьми ділилися поліцейські, пожежні, інструктори з домедичної допомоги.

Учням 5-тих – 11-тих класів було цікаво все, вони отримали відповіді на безліч своїх запитань, активно вчилися і тренувалися. Наприклад, під час майстер-класу з надання домедичної допомоги школярів особливо цікавила практика зупинки кровотечі, тож перепитували і раз за разом тренувалися накладати джгути.  На уроці з безпеки з’ясовували як правильно рухатись по дорозі велосипедистам, аби не потрапити в ДТП, якими елементами обладнати велосипед і позначити себе на дорозі…  Особливо важлива тема сьогодення: правила поведінки при пожежах, з мінно-вибуховими предметами, тож була безумовна увага і чимало дитячих запитань.

МБФ «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП» дякує партнерам за активну участь у заході, а особлива подяка освітянам та дітям, які були такими енергійними та наполегливими у бажанні нових знань. Переконані, що цими знаннями вони поділяться з однолітками, а також і з родиною. Тож вчимося разом, бо БЕЗПЕЧНА КРАЇНА починається з кожного з нас!